Wow, 30 jaar getrouwd is een enorme mijlpaal die lang niet voor alle stellen is weggelegd! Als je 30 jaar getrouwd bent dan heb je ongetwijfeld veel pieken en dalen mee mogen maken in de relatie. Er zijn misschien kinderen bijgekomen, misschien zijn er wat dierbaren heengegaan… maar 30 jaar lang samen lief en leed delen is prachtig en zeker het vieren waard.

Ben je op zoek naar een cadeau voor je partner of juist voor familie of vrienden die dit jubileum binnenkort vieren? Lees dan verder en laat je inspireren door de geweldige ideeën die we hier hebben verzameld.

Cadeau voor je partner

Wil je echt goed uitpakken en je partner echt enorm verrassen? Wat dacht je van de volgende cadeaus?

 • Een prachtige ring om de 30 jaar voor altijd met je mee te dragen
 • 30 rode rozen bestellen en op hem of haar laten ontdekken op een bijzondere plek, misschien wel op de slaapkamer aan het eind van de dag
 • Organiseer een etentje in zijn of haar favoriete restaurant
 • Ben je in de zomer getrouwd, dan is een picknick samen met een heel erg goed gevulde picknickmand erg romantisch
 • Wat dacht je ervan om eindelijk die droomreis een keer te maken, zoals een rondreis Zuid Afrika of een rondreis namibie?
 • Een ballonvaart is een geweldige belevenis die je tenminste 1 keer in je huwelijk samen moet hebben gemaakt

Creatieve 30 jaar getrouwd cadeaus

Ben je een beetje handig met de computer? Dan kun je tegenwoordig in een paar uurtjes echt hele toffe dingen maken.

Een persoonlijk boek
Even googlen en je vindt zo een aantal aanbieders waar je een eigen boek kunt samenstellen. Een geweldige herinnering. Je zou er een co-creatie van kunnen maken en alle gasten 1 pagina invulling laten geven met de leukste herinnering die ze met het stel (of 1 van beiden) hebben.

Een persoonlijke flyer
Ken je Canva.com? Daarmee kun je waanzinnig makkelijk een flyer of brochure maken. The Sky is the Limit. Het is een gratis programma en zelfs mensen die totaal niet creatief zijn hebben in een handomdraai iets leuks gemaakt, dankzij alle templates.

De bucketlist
Stel een bucketlist voor het stel op voor het komende jaar huwelijk. Van een romantisch diner tot een parachutesprong. Hoe tof!

Een persoonlijke film
Een persoonlijke film bestaat uit korte interviews met alle mensen in het leven van het stel dat hun 12,5 jarig huwelijk viert. Iedereen vertelt ze in +-1 minuut een persoonlijke boodschap. Bijvoorbeeld hun meest bijzondere herinnering samen, een leuke anekdote of een wens voor de toekomst. Als je handig bent met de computer dan kun je dit in elkaar monteren, afgewisseld met foto’s en misschien muziek.

Leuk bijkomend feit is dat mensen die in het buitenland wonen of ernstig ziek zijn, er zo alsnog een beetje bij kunnen zijn.

PC tip: Gebruik Camtasia om de video in elkaar te zetten.
Mac tip: Gebruik iMovie

De fotocollage
Het maken van een fotocollage is ook leuk. Qua kosten valt het ook mee, je moet het wel even goed plannen. Koop een mooie fotolijst en laat wat foto’s afdrukken voor zover je ze nog niet hebt liggen. Wat leuk kan zijn is om ook trouwfoto’s, een akte van het huwelijk of een foto van hun huissleutels toe te voegen. Dat geeft het een leuk grappig tintje.

De quiz
Wie houdt er niet van een goede quiz? Met Kahoot! kun je vrij snel en simpel een hele leuke quiz maken waaraan alle bezoekers van het feestje kunnen meedoen met hun eigen mobieltje. Je hebt wel een groot scherm nodig, maar in principe volstaat een televisie of een groot laptopscherm zolang de groep niet heel groot is.

Cadeau 30 jaar getrouwd

Voordat je door de winkelstraten gaat struinen, bedenk dat online iets bestellen ook heel goed kan. Het enige verschil met door een winkel lopen is dat het lastiger is om echt geïnspireerd te worden. Maar daar is dit artikel voor!

Een ervaring geven is eigenlijk het leukst, tenzij het een product is met een boodschap. Hierbij onze inspiratie en ideeen;

 • Houdt het stel nog steeds wel van een feestje? Misschien is een muziekfestival zoals Pinkpop of Mysteryland dan wel een hilarisch cadeau
 • Musea zijn er genoeg, en er is er vast eentje die dicht tegen hun interesses aan ligt en nog nooit hebben bezocht
 • Opera’s, concerten of een andere mooie voorstelling in de stadsschouwburg doen het vaak goed
 • Als ze van humor houden en een cabaretier leuk vinden, dan kun je ze daarheen laten gaan.

Met een haal- en brengservice maak je het cadeau natuurlijk helemaal af, kunnen ze nog genieten van een lekker borreltje ook!

Romantische cadeaus

Tja, als je 30 jaar getrouwd is dan zou het zomaar kunnen dat de romantiek een beetje uit de relatie is weggevloeid. Laat ze oude romantische tijden beleven met de volgende cadeaus!

 • Wist je dat je een volledige bioscoop voor jezelf kunt afhuren? Hoe leuk is dat!
 • Ga samen de uitdaging aan: 250 gekke, grappige en soms serieuze opdrachten die je met je verkering gedaan moet hebben
 • Een weekendje naar een SPA vinden de meeste stellen heerlijk
 • Stuur ze naar een professionele massagesalon

Veel plezier op het feestje!

(Visited 1.913 times, 1 visits today)