60 jaar getrouwd feest ideeen60 jaar getrouwd zijn is een mooie prestatie. Maar hoe vier je een 60 jarig huwelijk? Je hebt in de meeste gevallen te maken met diverse belangen door de verscheidenheid in leeftijden. De directe vrienden, broers en zussen zijn vaak al behoorlijk op leeftijd, terwijl er waarschijnlijk ook 2 generaties onder zitten.

 

 

Mijn inschatting is dat zo’n 50% van de stellen die 60 jaar getrouwd is, dat ook viert. Hoe je dat zoal kunt doen, lees je hieronder.

 

60 jaar getrouwd feest ideeen

Het kan best lastig zijn om te bedenken hoe je de 60e huwelijksdag gaat inrichten. Wil je het rustig houden, of is iedereen nog fit en kwiek genoeg om erop uit te trekken?

Uiteindelijk zou het hoofddoel moeten zijn om met een groep dierbaren, een onvergetelijke dag te hebben!

De verschillende soorten feesten die je kunt organiseren voor je 60 jarig huwelijk staan hieronder opgesomd. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk en je kunt het zelf zo gek maken als je wilt.

Huur een feestruimte
Hotels, grote restaurants en vrijetijd gelegenheden hebben vaak goede ruimtes beschikbaar voor feestelijke gelegenheden. Je wordt dan volledig ontzorgd, er is eten en drinken a la carte of via lopend buffet, en er kan van alles en nog wat worden georganiseerd.

Organiseer een etentje op een bijzondere plek
Om goed bij te kunnen praten en gezellig samen te kunnen genieten van lekker eten, kun je een etentje organiseren. Veel mensen denken bij een etentje al snel aan een diner, maar vergeet niet dat je ook prima ergens een lunch kunt organiseren.

Helemaal leuk wordt het, als dit op een bijzondere plek is. Zoals op het strand, een bijzonder pand of iets dat gecombineerd is met een bezoekje aan een bezienswaardigheid.

Een wandeling
Dit lukt natuurlijk alleen als de groep genodigden nog gezond en goed genoeg ter been is. Om de een of andere reden praten mensen vaak eenvoudiger met elkaar als ze wandelen. Daarom kan een groepswandeling van een klein uur, een hele leuke invulling zijn van de dag, om aansluitend lekker te lunchen of te dineren met z’n allen.

Een natuurgebied kan leuk zijn, maar een gebied zoals de Zaansche Schans, Volendam, een wijk in Amsterdam (jordaan!) of iets leuks in de buurt waar nog niet iedereen is geweest kan een groot succes zijn.

Doe een rondleiding in een stad (evt met museumbezoek)
Je kunt een stadsgids huren en daarmee een wandeling door de stad maken.

Een boottocht
Je hebt waterliefhebbers… en waterliefhebbers! Het leuke van een boottocht is dat je veel ziet, zonder je echt in te hoeven spannen. Je kunt dus bijkletsen, mooie foto’s maken en genieten van wat er allemaal te zien is onderweg.

High Tea
Erg populair de laatste jaren is de High Tea. Samen in een leuke ruimte eten en drinken. Geen diner, geen lunch, maar net ertussenin!

Weekendje weg in Nederland of omgeving

Hoe leuk is het om met de familie plus eventueel wat vrienden een weekendje weg te gaan. Misschien wel naar de plek waar “het allemaal is begonnen”…

Je kunt voor weinig geld hele gave vakantiehuizen huren, of juist voor wat meer luxe kiezen als je meer te besteden hebt. Kijk daarvoor eens bij Belvilla.

Een weekendje Centerparcs is natuurlijk ook superleuk, ze hebben door het hele land parken dus genoeg keus. Ze hebben regelmatig mooie kortingacties.

60 jaar getrouwd feest ideeen – wie nodig je uit?

Sommige mensen vinden het erg moeilijk om een lijstje te maken van de genodigden. Je wilt graag sommigen uitnodigen, en aan anderen heb je misschien minder behoefte.
Over het algemeen is het handig om mensen in te delen in groepen. Bijvoorbeeld

  • familie
  • vrienden die je deze maand nog gezien hebt
  • vrienden die je afgelopen half jaar nog gezien hebt
  • collega’s
  • mensen die je kent van een hobby

Etc.
Mócht je besluiten een bepaalde groep niet uit te nodigen om het klein te houden, dan is het veel eenvoudiger uit te leggen. Vooral ook voor jullie zelf.

Veel plezier met jullie 60 jaar getrouwd feest, ik hoop dat je er inspiratie aan hebt opgedaan.

(Visited 8.418 times, 1 visits today)