Is er iemand in je omgeving of misschien jij zelf bijna 12,5 jaar getrouwd? Dan ben je vast op zoek naar een geschikt cadeau. Maar wat geven mensen elkaar voor een 12,5 jarig huwelijk? Het kan een behoorlijke uitdaging zijn om een leuk cadeau te vinden voor een stel dat deze mijlpaal heeft behaald. Daarom vindt je hier een overzicht van leuke cadeaus. Niet alleen producten, maar ook leuke ideeen om zelf te maken of organiseren, van rustige uitjes, tot leuke cadeautjes die herinneringen oproepen.

12,5 jaar getrouwd cadeau met creatieve aard

Iedereen waardeert het als een cadeau echt speciaal voor hem of haar is uitgezocht. Sterker nog, volgens diverse studies is de hoogte van het bedrag dat wordt gegeven veel minder belangrijk dan de moeite die iemand ergens in heeft gestoken. Daarom om te starten met inspiratie, hierbij een aantal 12,5 jaar getrouwd cadeau tips met creatieve aard.

Een persoonlijke film
Een persoonlijke film bestaat uit korte interviews met alle mensen in het leven van het stel dat hun 12,5 jarig huwelijk viert. Iedereen vertelt ze in +-1 minuut een persoonlijke boodschap. Bijvoorbeeld hun meest bijzondere herinnering samen, een leuke anekdote of een wens voor de toekomst. Als je handig bent met de computer dan kun je dit in elkaar monteren, afgewisseld met foto’s en misschien muziek.

Leuk bijkomend feit is dat mensen die in het buitenland wonen of ernstig ziek zijn, er zo alsnog een beetje bij kunnen zijn.

PC tip: Gebruik Camtasia om de video in elkaar te zetten.
Mac tip: Gebruik iMovie

Fotofilm van het stel
Heb je een hoop foto’s van het stel? Dan kun je een mooie fotofilm maken, dat zal zeer gewaardeerd worden. Met programma’s (althans gratis trials) als Stupeflix of Animoto kost het niet veel tijd om een leuke foto show te maken. Als je er wat persoonlijke en swingende muziek bij zet dan maak je het helemaal af!

Per 3 minuten heb je zo’n 50 foto’s nodig, afhankelijk hoe snel je alles laat doorlopen.

De fotocollage
Het maken van een traditionele fotocollage is ook leuk. Qua kosten valt het ook mee, je moet het wel even goed plannen. Koop een mooie fotolijst en laat wat foto’s afdrukken voor zover je ze nog niet hebt liggen. Wat leuk kan zijn is om ook trouwfoto’s, een akte van het huwelijk of een foto van hun huissleutels toe te voegen. Dat geeft het een leuk grappig tintje.

Cadeau 12,5 jaar getrouwd

Voordat je door de winkelstraten gaat struinen, bedenk dat online iets bestellen ook heel goed kan. Het enige verschil met door een winkel lopen is dat het lastiger is om echt geïnspireerd te worden. Maar daar is dit artikel voor!

Zelf ben ik altijd de grootste fan van het geven van een ervaring of een product met een boodschap, zoals iets waar een herinnering aan vast zit. Tenzij het stel dat 12,5 jaar getrouwd is echt iets nodig heeft. Maar een product kan ook draaien om een ervaring. Denk bijvoorbeeld aan foto cadeaus.

 • Een veilig maar zeer handig cadeau is een cadeaubon, voor een lekker etentje kun je bijvoorbeeld een restaurant cadeaukaart geven
 • Een uitje naar een pretpark met de kleinkinderen, zoals Madurodam
 • Je kunt ook een dierentuin bezoeken, helemaal als het stel kinderen heeft is dat een superleuk cadeau.
 • Is er een museum waar ze nog nooit zijn geweest maar wel de moeite waard is, geef dan een vrijkaart cadeau
 • Opera’s, concerten of een andere mooie voorstelling in de stadsschouwburg doen het vaak goed
 • Als ze van humor houden en een cabaretier leuk vinden, dan kun je ze daarheen laten gaan.
 • Er zijn hartstikke veel bijzondere plekken in Nederland. Volendam, Palijs op de dam (of ’t loo), de Zaanse Schans etc.

Tip voor als je niet zelf mee gaat: Een ophaal- en brengservice op de dag van het uitje maakt het nog leuker om het cadeau te geven.

Cadeau’s waardoor ze lekker samen kunnen zijn

Als je ze vooral even lekker samen wilt laten genieten kun je denken aan de volgende 50 jaar getrouwd cadeau ideeen:

 • Geef ze een high tea cadeau
 • Een dagje uit cadeaukaart is ook een goed idee
 • Organiseer een dag of een weekendje SPA
 • Stuur ze naar een professionele massagesalon
 • Een ballonvaart is een mooie belevenis die iedereen tenminste 1 keer in zijn leven moet hebben meegemaakt.

Hopelijk heb je iets aan deze cadeau inspiratie. Je kunt in elk geval alle kanten op nu, van actief tot product tot iets passiefs of echt gezelligs!

(Visited 3.433 times, 1 visits today)