Wanneer je 40 jaar getrouwd bent wordt dit ook wel het Robijnen Huwelijk genoemd. Hoe meer jaren getrouwd, hoe waardevoller de edelsteen, mineraal of grondstof waarnaar het jubileum vernoemd is. Smaragden Huwelijk of simpelweg ‘smaragd’ wordt ook gebruikt voor het Robijnen Huwelijk. Hoe dan ook, 40 jaar is in ons moderne mensenleven een enorme mijlpaal!

40 jaar getrouwd

Het Robijnen Huwelijk: Een plus één is één

Je kent elkaar door en door, van voor naar achter en binnenstebuiten. Je man of vrouw heeft voor jou geen geheimen meer, weet precies wat je lekker vindt, wat je niet lekker vindt, wat je wel en niet leuk vindt, maar nog het belangrijkste: hij of zij deelt al 40 jaar dezelfde herinneringen.

Jullie zijn als paar deel van elkaar, één plus één is in dit geval nog steeds één en is helaas maar een half als je het deelt door jullie twee. Vind je het moeilijk om als man, vrouw, zoon, dochter, kleinkind etc. een cadeau te vinden, voel je dan vooral vrij van onderstaande tips te profiteren.

Cadeau-idee Robijnen Huwelijk

Wil je elkaar een cadeau geven, zie hieronder de tips voor het Robijnen huwelijk.

1. De ringen

Zijn de ringen toe aan een poetsbeurt, past hij na zoveel jaar niet meer goed aan de vinger of is hij zelfs kwijt: het Robijnen Huwelijk is het ideale moment om van technisch onderhoud iets heel romantisch te maken.

2. Robijn

Een robijn voor een Robijnen huwelijk! Laat in de originele trouwring van je vrouw, moeder of oma een klein robijntje zetten.

3. Fotoalbum

In vogelvlucht door alle mooie herinneringen, maak een fotoalbum met de beste foto’s door de jaren heen. Ook geschikt voor kinderen om cadeau te doen.

4. Vakantie

Het mooie aan herinneringen is dat je deze samen met iemand op kan halen, misschien is het een idee om met zijn tweeën, of met de hele familie, terug te gaan naar de plek waar jullie voor de aller eerste keer samen op vakantie gingen.

5. Wijnproeverij

Door de prachtige robijnkleurige wijn die vast de revue zal passeren, is een wijnproeverij voor het bourgondische stel natuurlijk ook een goede keuze. Met zijn tweeën of met meer.

6. Lijst met familiefoto

Een mooie lijst met een nieuwe familiefoto (alle kinderen en kleinkinderen) is ook een mooi cadeau. Dit is immers wat er is voortgekomen uit het gelukkige huwelijk.

Tot slot over het Robijnen huwelijk…

Is het stel nog steeds zeer sportief of avontuurlijk? Vinden zij het fijn om er met zijn tweeën op uit te trekken of willen ze hun Robijnen Huwelijk met de familie delen? Zijn zij dol op lekker eten en drinken of houden ze van reizen? Dit zijn allemaal punten die je ter hand kan nemen als je nadenkt over een geschikt cadeau! Proost!

(Visited 2.525 times, 1 visits today)