25 jaar getrouwd liedjesAls een stel 25 jaar getrouwd is dan is het leuk om iets persoonlijks te bedenken. Dat kan eigenlijk van alles zijn, van een gedicht tot een eigen verzonnen lied. Op aardig wat 25 jarig huwelijken wordt een bekend lied gezongen maar dan met persoonlijke teksten. Daarin kan heel veel humor verwerkt worden, en als het refrein aanslaat zing op een gegeven moment de hele zaal mee. Dat kan een hoogtepunt van de avond zijn.

Vergeet ook niet om iemand te laten filmen, als het liedje het hoogtepunt van de avond wordt dan is het natuurlijk leuk voor het stel om het nog terug te kunnen zien omdat ze het op het moment zelf meestal voor de helft in zich op kunnen nemen.

25 jaar getrouwd liedjes

Op deze site hebben we een selectie gemaakt van liedjes voor stellen die 25 jaar getrouwd zijn. Je kunt ervan uitgaan dat liedjes met een makkelijk en herkenbaar refrein, die niet al te moeilijk in elkaar zitten en bovendien populair zijn of zijn geweest, goed zullen werken als liedje voor een 25 jarig huwelijk. Dus voor 25 jaar getrouwd liedjes zorg je voor een:

 • Eenvoudig refrein
 • Populair liedje, dat zoveel mogelijk kennen en ook leuk vinden
 • Liefst met korte zinnen
 • Niet te snel gezongen
 • Een stukje geneurie of “oh, oh ooooh” doet het altijd goed.

Voorbeeld liedjes

Een paar voorbeelden ter inspiratie vind je hieronder.

 • Heb je even voor mij…
 • Ja dat is mooi, mooi, mooi man
 • Sweet caroline
 • Het is een nacht
 • Bloed, zweet en tranen
 • Tell me more (grease)

Op welk moment zet je het liedje in?

Op een 25 jaar getrouwd feestje is het belangrijk dat de flow goed in de dag of avond zit. Als het feest overdag is, dan is het meestal halverwege de dag een goed moment om een liedje te doen. Het kan werken als extra ijsbreker (er zijn op een 25 jarig huwelijksfeest veel mensen die elkaar niet kennen) en zorgt ervoor dat mensen in de stemming raken.

Is het 25 jarig huwelijksfeest ’s avonds, dan is aan het begin van de avond een geschikt moment, maar wel moet iedereen al binnen zijn (voor zover mogelijk). Als iedereen binnen is en 1 a 2 drankjes op heeft dan zal er veel sneller meegezongen worden. Als je te lang wacht dan kan het zijn dat de eersten al weer weggaan, daarbij bestaat er een kans dat er gedanst gaat worden. Als dat eenmaal op gang is en mensen net lekker de dansvloer aan het betreden zijn, dan is het zonde als dat proces onderbroken moet worden.

Beamer

Het is natuurlijk erg leuk om tijdens het lied ook iets te laten zien op de beamer. Je kunt bijvoorbeeld de songtekst tonen zodat mensen makkelijk mee kunnen zingen, of juist grappige foto’s die het lied ondersteunen.

Je kunt een iPad aansluiten op beamer en zo het scherm van de iPad voor jezelf gebruiken, terwijl de beamer alles aan het publiek toont.

Tips voor teksten schrijven voor 25 jaar getrouwd liedjes

liedje inzetten 25 jaar getrouwdNiet iedereen is even goed in het schrijven van een muzikaal stuk. Helemaal omdat het moet rijmen, pakkende tekst moet zijn en het ook nog op het echtpaar zou moeten slaan.

 

Hier een paar tips om tot een leuk liedje te komen voor het stel dat 25 jaar getrouwd is:

 • Schrijf vooraf 5 a 6 dingen op die je er graag in wilt verwerken
 • Focus je als laatst op het refrein, maar besteed daar juist de meeste tijd aan
 • Begin serieus, maak dan een grapje in de tekst, terug naar serieus, dan iets wat misschien eigenlijk niet kan etc…

Als je het liedje gaat zingen, kondig vooraf aan welk nummer het is. Je kunt ook een aantal kopieen maken van de tekst, en die uitdelen aan de groep.

Veel plezier met het zingen voor het stel dat 25 jaar getrouwd is en dat viert. Liedjes kun je enorm persoonlijk maken, succes gegarandeerd!

(Visited 23.624 times, 1 visits today)