40 jaar getrouwd feest ideeen40 jaar getrouwd feest ideeen vind je in dit artikel! Als je 40 jaar getrouwd bent en daar liedjes, feest ideeen, cadeau’s of leuke uitjes voor wilt of moet bedenken, dan ben je bij “getrouwd” aan het juiste adres.

Het is heel bijzonder om 40 jaar getrouwd te zijn en ik zou van harte aanmoedigen om er een leuk feest of uitje voor te organiseren. Of het nu iets kleins of uitbundigs wordt, een bijzondere gebeurtenis als 40 jaar getrouwd zijn moet gewoon worden gevierd!

Feest ideeen voor een 40 jarig huwelijk bedenken

Het kan best lastig zijn om te bedenken hoe je je 40 jarig huwelijk wilt gaan vieren. Je kunt veel kanten op maar blijf vooral dichtbij jezelf. Als je geen zin hebt in bombarie, liedjes en uitbundigheden, houd het dan gewoon klein. Je hoeft natuurlijk ook niet aan de grote klok te hangen dat je robijn huwelijk eraan komt, hooguit enkelingen zullen dat weten en op een feestje rekenen.

40 jaar getrouwd feest ideeen

De 40 jaar getrouwd feest ideeen staan hieronder opgesomd. Ik hoop dat je er iets aan hebt en dat je erdoor geïnspireerd wordt.

Uiteten gaan
Wat erg populair is als 40 jaar getrouwd feest idee is met een groep intimi uiteten gaan. Vooral als je het iets rustiger wilt houden dan is dat een uitstekend idee. Wel leuk is het om eens wat bijzonders te doen in plaats van je favoriete restaurant waar je altijd al heen gaat.

Subtropisch zwembad
Vooral als het een grote gevarieerde groep is met veel kinderen, dan kan het een leuk idee zijn om naar een subtropisch zwembad te gaan. Het leuke is dat de ouderen lekker bij kunnen kletsen en kunnen genieten van een sauna of bubbelbad, terwijl de kleineren kunnen genieten van glijbanen en ander waterpret.

Rondvaart
Een uitstekend feest idee voor een wat rustiger uitje is een rondvaart voor de hele groep. Huur een sloep of bij minder zeker weer een overdekte boot. Er is tijd om lekker te eten en natuurlijk bij te kletsen. Als er dingen georganiseerd zijn zoals stukjes die worden opgevoerd dan is daar in een boot vaak wel de ruimte voor.

Buitenlandse reis
Natuurlijk, een buitenlandse reis is een wat prijziger feest. Maar het is wel iets onvergetelijks. En als je het geld ervoor hebt, waar zou je het liever aan uitgeven dan aan een uitje voor de fijnste mensen in je omgeving! Je kunt natuurlijk ook overwegen om een eigen bijdrage per persoon te vragen in plaats van een cadeau, om zo de kosten wat te drukken.

Binnenlands uitje, weekendje weg
Als je niet naar het buitenland wilt of kunt, dan kan het ook hartstikke leuk zijn om een groepsaccommodatie te huren. Denk eens aan de Veluwe, Betuwe of bijvoorbeeld Texel. Hoe leuk is het om met de familie een weekendje weg te gaan. Je kunt gave vakantiehuizen huren, of juist voor wat meer luxe kiezen als je meer te besteden hebt.

Kijk daarvoor eens bij Belvilla.

Een weekendje Centerparcs is natuurlijk ook leuk, ze hebben regelmatig mooie kortingacties.

Fietstocht
Heb je zin in iets actiefs, dan kun je een fietstocht op een bijzondere plek organiseren. Neem lekkere hapjes en drankjes mee en eindig bij een leuke speeltuin of iets anders waar de mensen blij van worden.

Picknick
Je kunt ook een uitgebreide picknick organiseren in een park of ergens aan het water. Je kunt zelf alle hapjes maken, of een cateraar inschakelen. Als je een paar goede koelboxen koopt of leent (huren kan ook misschien) dan wordt het niet al te prijzig. En met zijn allen samen zijn en lol hebben, daar draait het toch om? En dat lukt wel als je allerlei spelletjes organiseert, zoals jeux de boulle, voetbal, beachball en lekker frisbee’en!

Huur een barretje
Wil je een locatie afhuren en lekker borrelen en hapjes eten met de familie en vrienden, huur dan een barretje af. Mocht je dat willen, dan kun je iets leuks organiseren. Denk aan een fotoquiz, live muziek, of iedereen vragen een eigen muzieknummer mee te nemen die ze bij het echtpaar vinden passen.

Een dagje pretpark
Helemaal niet verkeerd is het om een dag naar een pretpark te gaan. De meeste mensen vinden dat stiekem best wel leuk, en je beleeft een dag alsnog met de hele familie. Als er veel kinderen zijn in de familie dan is de kans groot dat het een succes wordt. Juist omdat iedereen lekker zijn eigen gang kan gaan in zo’n park is er voor iedereen de mogelijkheid om er een leuke dag van te maken.
Als je afsluit met een etentje (desnoods thuis om kosten te drukken) dan is er ook nog gelegenheid om echt even samen te zijn.

Huur een strandtent
Niet een locatie waar mensen snel aan denken, maar veel strandtenten hebben zat mogelijkheden om een aparte ruimte te creëren. Zo wordt je 40 jaar getrouwd feest een bijzondere, want haast iedereen houdt van het strand. Je kunt natuurlijk starten met een duinwandeling.

Zet een speurtocht uit
Voor de actievere en competitieveren onder ons is het leuk om een speurtocht uit te (laten) zetten. Kies een mooi gebied, bijvoorbeeld een binnenstad of een natuurgebied. Door groepjes te maken heeft iedereen de gelegenheid om bij te kletsen en na afloop ga je natuurlijk lekker samen eten.

Een stadswandeling met gids

Ook leuk is als je 40 jaar getrouwd bent om een stadsgids in te huren. Er is zoveel dat je niet weet over je eigen stad! En je eindigt natuurlijk bij een leuk restaurant.

40 jaar getrouwd feest ideeen – wie uitnodigen?

Een lastige klus kan zijn om te bepalen wie je eventueel wilt uitnodigen, en wie niet. Je wilt natuurlijk niemand beledigen. Voor je 40 jaar getrouwd feest kun je een lijstje opstellen waarbij je vooraf bepaalt hoeveel mensen er mogen komen.
Je deelt ze vervolgens in in de volgende categorieën.

  • familie
  • vrienden die je deze maand nog gezien hebt
  • vrienden die je afgelopen half jaar nog gezien hebt maar wel iets bijzonders hebt
  • vrienden die je afgelopen half jaar nog gezien hebt
  • collega’s
  • mensen die je kent van een hobby
  • Etc.

Mócht je besluiten een bepaalde groep niet uit te nodigen om het klein te houden, dan is het veel eenvoudiger uit te leggen. Vooral ook voor jullie zelf.

Veel plezier met jullie 40 jaar huwelijksfeest

Veel plezier met jullie 40 jaar getrouwd feest, ideeen heb je nu genoeg hoop ik. Heb je zelf een briljant idee, plaats hem hieronder in het commentaar zodat anderen daar ook wat aan hebben.

Lees hier verder als je meer wilt lezen over het 40 jarig huwelijks jubileum.

(Visited 12.294 times, 1 visits today)