40 jaar getrouwd liedjesVeel mensen vinden het te gek om iets persoonlijks te doen voor het stel dat hun 40 jarig huwelijk viert. Voor een stel dat 40 jaar getrouwd is liedjes zingen een leuk idee, en met de tips op deze pagina zou het je eenvoudig moeten afgaan om een liedje op te stellen. Enige creativiteit zou daarbij zeker helpen, uiteindelijk kan iedereen 40 jaar getrouwd liedjes schrijven!

Het idee is om een liedje te schrijven op de melodie van een bekend nummer, maar dan met persoonlijke tekst. Leuk is om er wat grapjes in te maken, en de hoogtepunten van het stel uit te lichten. Een leuk uitgevoerd liedje, helemaal als de zaal de laatste coupletten meezingt, kan het hoogtepunt van de avond worden!

40 jaar getrouwd liedjes

Het ene liedje is beter geschikt om een persoonlijke tekst op te schrijven dan de andere. Er zijn een paar factoren die je in je achterhoofd kunt houden bij het selecteren van een liedje.

Een refrein dat iedereen kent en relatief eenvoudig in elkaar zit, werkt vaak erg goed. Eenvoud is echt de kracht, dus probeer niet té creatief te zijn en te kritisch op je eigen teksten. Het gewoon doen is al de helft van het succes, en een beetje leuke tekst die swingt en begrepen wordt de andere helft.

Waar houd je verder rekening mee bij het kiezen van 40 jaar getrouwd liedjes om te gaan zingen?

  • Kies een lied met een eenvoudig refrein
  • Het maakt niet uit of het een redelijk oud, of recent nummer is
  • Hoe populairder het lied, hoe beter
  • Vermijd liedjes waarin snel of onduidelijk gesproken of gezongen wordt
  • Liedjes waarin tonen worden gezongen in plaats van tekst, zoals “oooh la la la” (I love you babe…) worden het snelst opgepikt door het publiek

Voorbeeld liedjes

Een goede tip is om eens wat albums op te zoeken om jezelf te inspireren. Bedenk een periode en zoek gewoon op top 50 of top 100 lijsten. Je kunt ook googlen naar de top2000 lijst die een radiozender elk jaar uitzendt, daar staat enorm veel in.

Liedjes van Andre Hazes werken doorgaans goed, ninetees en eightees swingen vaak behoorlijk de pan uit, en kijk vooral ook eens naar lovesong albums.

 

Start op het juiste moment met het liedje

40 jaar getrouwd muziekEen 40 jaar getrouwd liedje moet je op het juiste moment inzetten. De mensen moeten al een beetje in de stemming zijn. Dat is dus niet op het moment dat er nog mensen binnendruppelen en ze elkaar aan het gedag zeggen zijn, en ook niet als de eersten al vertrekken…

Doorgaans is na ongeveer anderhalf uur iedereen voldoende opgewarmd, en kun je met een gerust hart het liedje inzetten voor het stel dat hun 40 jarig huwelijk viert. Maar waarschijnlijk voel je dit zelf heel goed aan.

Een tekst schrijven voor 40 jaar getrouwd liedjes

Niet iedereen is even goed in het schrijven van een muzikaal stuk. Helemaal omdat het moet rijmen, pakkende tekst moet zijn en het ook nog op het echtpaar zou moeten slaan.

Hier een paar tips om tot een leuk liedje te komen voor het stel dat 40 jaar getrouwd is:liedje schrijven

  • Als eerste bedenk je een aantal punten die je in het liedje wilt opnemen
  • Het refrein is het belangrijkst. Dat moet mee te zingen zijn. Focus je daar het meest op, meer dan de middelste coupletten
  • Wissel grapjes en serieuze onderwerpen af.

Zodra je de performance opzet vertel je aan de zaal welk liedje er te horen is. Zo kan iedereen zich voorbereiden. Je kunt ook een aantal kopieën maken van de tekst, en die uitdelen aan de groep.

Veel plezier met het zingen voor het stel dat 40 jaar getrouwd is. Liedjes kun je enorm persoonlijk maken, succes gegarandeerd!

(Visited 11.927 times, 1 visits today)