50 jaar getrouwd feest ideeenHier vind je 50 jaar getrouwd feest ideeen, om je te inspireren om invulling te geven aan een zeer bijzondere dag!

Sommige mensen twijfelen of ze zin hebben in een feest. Toch is dat vaak bij een 50 jarig huwelijk anders. Het is toch een halve eeuw, het getal 50 heeft iets magisch. En veel stellen kiezen er voor om dat op gepaste wijze te vieren!

Het 50 jarig huwelijk wordt ook wel het gouden huwelijk genoemd.

Als je het mij zou vragen dan zou ik ook zeker aanbevelen om dit jubileum te vieren. Er zijn een aantal hoofdpijlers van geluk in het leven, waarvan de liefde er een van is en misschien wel de belangrijkste is.

Als je 50 jaar (gelukkig) getrouwd bent, dan mag dat gewoon gevierd worden.

50 jaar getrouwd feest ideeen

Toch vinden veel mensen het lastig om op leuke 50 jaar getrouwd feest ideeen te komen. Want doorgaans dien je op de leeftijd die je bezit, echt rekening te gaan houden met groepen van alle leeftijden.

Wat belangrijk is, is om vooral naar jezelf te luisteren. Waar heb ik zin in? (als je hier bent om iets te organiseren voor een ander, beredeneer dan vanuit hun gedachtes of… overleg!)

De 50 jaar getrouwd feest ideeen heb ik hieronder uitgeschreven. Hopelijk zijn ze van waarde voor je.

Ga uiteten met een leuke groep
Uiteten gaan is een leuke invulling van het feestje. Het kost wat, maar het type restaurant en de hoeveelheid mensen die je uitnodigt kun je helemaal zelf bepalen. Zorg er wel voor dat er na elke gang een wisseling plaatsvindt zodat je iedereen even kunt spreken.

Organiseer een rondvaart
Als je iedereen even kort wilt kunnen spreken, en wilt kunnen genieten van een mooie omgeving dan is een rondvaart misschien een leuk idee. Je kunt een sloep of boot huren in een stad of juist in een natuurgebied, maar je kunt ook de zee op gaan. Bij mooi weer kan dat de mensen erg aanspreken. De cateraar regelt hapjes en drankjes.

Op vakantie
Vanzelfsprekend wordt een reisje wat prijziger. Maar wel heel bijzonder! Als je het geld ervoor hebt, dan is het toch eigenlijk leuker om zo’n lang weekend of week samen op vakantie te gaan, dan dat het uiteindelijk maar op de bank staat.

Om de kosten iets te drukken kun je natuurlijk ook alleen reis plus accommodatie verzorgen, en de kosten daar aan je gasten overlaten.

Een leuk idee is het om een cadeaubon te geven, en dan zijn die in zo’n mooi doosje natuurlijk het leukst.

Binnenlands uitje, weekend weg

Hoe leuk is het om met de familie plus eventueel wat vrienden een weekendje weg te gaan. Kijk daarvoor eens bij Belvilla die hebben door heel Nederland, en de omliggende landen prachtige accommodaties beschikbaar in allerlei prijsklassen.

Een weekendje Centerparcs is natuurlijk ook superleuk, ze hebben door het hele land parken dus genoeg keus. Ze hebben regelmatig mooie kortingacties.

Tip: Ik vind de gezamenlijke ruimte altijd het belangrijkst, net als dat er van mij een fijn buitenverblijf mogelijk moet zijn. Daar breng je toch het grootste gedeelte door.

Picknick
Valt je 50e trouwdag in een periode dat het lekker weer is? Dan kun je een uitgebreide picknick overwegen. Gewoon in een park of ergens aan het water. Je kunt zelf in de keuken je lekkerste gerechten bereiden, een cateraar inzetten kan natuurlijk ook. Als je een paar goede koelboxen koopt of leent (huren kan ook misschien) dan wordt het niet al te prijzig. En met zijn allen samen zijn en lol hebben, daar draait het toch om? En dat lukt wel als je allerlei spelletjes organiseert, zoals jeux de boulle, voetbal, beachball en lekker frisbee’en!

Huur een strandtent
Niet een locatie waar mensen snel aan denken, maar veel strandtenten hebben zat mogelijkheden om een aparte ruimte te creëren. Zo wordt je 50 jaar getrouwd feest een bijzondere, want haast iedereen houdt van het strand. Je kunt natuurlijk starten met een duinwandeling.

Een stadswandeling met gids
Ook leuk is als je 50 jaar getrouwd bent om een stadsgids in te huren. Er is zoveel dat je niet weet over je eigen stad! En je eindigt natuurlijk bij een leuk restaurant.

Splits het feest op in 2 dagen

Kom je er niet uit wat je moet organiseren, omdat je te veel rekening moet houden met de ouderen en de jongsten? Overweeg dan om het feestje in tweeën op te splitsen. Je viert het gewoon een keer op rustige wijze met bijvoorbeeld een high tea voor de oudere garde, en een week later organiseer je iets actievers voor de wat jongere groep!

50 jaar getrouwd feest ideeen – wie uitnodigen?

Een lastige klus kan zijn om te bepalen wie je eventueel wilt uitnodigen, en wie niet. Je wilt natuurlijk niemand beledigen. Voor je 50 jaar getrouwd feest kun je een lijstje opstellen waarbij je vooraf bepaalt hoeveel mensen er mogen komen.
Je deelt ze vervolgens in in de volgende categorieen.

  • familie
  • vrienden die je deze maand nog gezien hebt
  • vrienden die je afgelopen half jaar nog gezien hebt maar wel iets bijzonders hebt
  • vrienden die je afgelopen half jaar nog gezien hebt
  • collega’s
  • mensen die je kent van een hobby

Etc.
Mócht je besluiten een bepaalde groep niet uit te nodigen om het klein te houden, dan is het veel eenvoudiger uit te leggen. Vooral ook voor jullie zelf.

Veel plezier met jullie 50 jaar huwelijksfeest

Nogmaals hoop ik dat ik je heb weten te inspireren met leuke 50 jaar getrouwd feest ideeën. Laat het 50 jarig huwelijk niet zomaar voorbij gaan, bij lange na halen niet alle stellen deze fantastische mijlpaal!

Zoek je nog naar leuke cadeaus? Kijk dan in het artikel over 50 jaar getrouwd cadeau ideeën.

(Visited 19.808 times, 1 visits today)