Proficiat! Als je dit artikel leest ga je waarschijnlijk binnenkort trouwen. Hulp nodig bij je save the date, officiële uitnodigingen, waar, wat en wanneer? Lees dan dit artikel voor een beginnerscursus over trouwuitnodigingen. 

 

Wanneer stuur ik wat uit en waarom?

Eerst en vooral stuur je een save the date. Dat is nog geen officiële uitnodiging omdat je nog geen vaste voorbereidingen hebt gedaan of niet zeker bent van je lijst van genodigden. Maar sommige mensen zijn een zekerheid. Ouders, schoonouders, zussen en broers wil je tijdig verwittigen dat ze die ene dag absoluut moeten vrijhouden. Daarom stuur je een save-the-date, gemiddeld 6 tot 8 maanden voor de effectieve trouw. Behalve dat je gaat trouwen, de datum en eventueel je contactgegevens staat er dus niets meer van informatie op save-the-date kaarten, want alle praktische zaken zet je op de officiële uitnodiging.

Als je trouwt in een druk seizoen zoals de zomer, dan stuur je je trouwuitnodigingen ongeveer 8 of 9 weken op voorhand of zelfs vroeger. Zo voorkom je dat mensen op reis zijn. Als je in het buitenland trouwt kan je je kaarten nog vroeger sturen omdat je gasten zich hier op moeten voorbereiden. Wat je ook kan doen is ongeveer een maand op voorhand een reminder sturen. De vergeetkopjes onder je gasten zullen je dankbaar zijn. Tip: Het is natuurlijk ideaal als je je trouwuitnodigingen in dezelfde stijl ontwerpt als je save-the-date kaarten. Dat komt weloverwogen en netjes over.

Wat zet ik op mijn kaartje?

Essentieel op je trouwkaartje is de datum, jullie namen, contactgegevens, locatie en dresscode. Je kan eventueel tips geven voor huwelijkscadeaus en een routebeschrijving. En wat enorm handig gaat zijn voor jouw planning: vraag mensen om te reserveren en geef ze een deadline. Zo kan je op tijd beginnen met de voorzieningen voor het feest.

trouwuitnodiging sturen

Wat je eventueel bij je uitnodiging kan vermelden is de planning voor de dag. Zo maak je een simpel uurrooster op met een leuke design zodat de genodigden weten waar ze zich aan kunnen verwachten. Zo begin je misschien om 16u. Dan vindt de officiële ceremonie plaats waar je trouwt. Om 16:30 uur is er dan een aperitiefje voorzien waarbij iedereen toast op het pasgetrouwde koppel, en om 18u spreekt iedereen af op een locatie om te eten. Om 20u begint dan het feestje. Je moet op je kaarten geen details meegeven, maar het is wel attent om in grote lijnen te laten weten wat je van plan bent die dag.

(Visited 134 times, 1 visits today)