30 jaar getrouwd feestVoor 30 jaar getrouwd feest ideeen ben je op de juiste plek op het internet beland! 30 jaar getrouwd zijn is volgens mij best een feestje waard, ook al viert uiteindelijk niet iedereen dit jubileum. Maar het gat tussen 25 jaar getrouwd zijn, en 40 jaar getrouwd zijn is wel behoorlijk groot. Dus als je op zoek bent naar verse inspiratie voor een 30 jaar getrouwd feest dan zijn hier wat tips waar je hopelijk iets aan hebt!

Het is heel bijzonder om 30 jaar getrouwd te zijn en ik zou van harte aanmoedigen om er een leuk feest of uitje voor te organiseren. Of het nu iets kleins of uitbundigs wordt, een bijzondere gebeurtenis als 30 jaar getrouwd zijn moet gewoon worden gevierd!

Feest ideeen voor een 30 jarig huwelijk bedenken

Eenvoudig is het zeker niet om een knoop door te hakken wat voor feest je wilt gaan geven voor je 30 jarig huwelijk. Er is op deze leeftijd van alles mogelijk, maar je moet ook weer met een heleboel verschillende leeftijden rekening houden.

30 jaar getrouwd feest ideeen

30 jaar getrouwd feest ideeen vind je hieronder. Kies iets uit, en maak er een te gekke dag of uitje van!

Uiteten gaan
Natuurlijk een populaire invulling van je jubileum is om uiteten te gaan. Dat kan met een grote of een kleine groep en is leuk voor iedereen. Het is dan wel aardig om eens een ander restaurant te bezoeken in plaats van je favoriete restaurant waar je altijd al heen gaat.

Rondvaart
Wellicht iets prijziger, maar gegarandeerd een leuke middag of dag heb je als je een bootje huurt. Huur een sloep of bij minder goed weer een overdekte boot. Er is tijd om lekker te eten en natuurlijk bij te kletsen. Als er dingen georganiseerd zijn zoals stukjes die worden opgevoerd dan is daar in een boot vaak wel de ruimte voor.

Subtropisch zwembad
Vooral als het een grote gevarieerde groep is met veel kids, dan kan het een leuk idee zijn om naar een subtropisch zwembad te gaan. Het leuke is dat de ouderen lekker bij kunnen kletsen en kunnen genieten van een sauna of bubbelbad, terwijl de kleineren kunnen genieten van glijbanen en ander waterpret.

Binnenlands uitje, weekendje weg naar een park
Wellicht iets kostbaarder, maar als het budgetair gezien haalbaar is dan is een weekendje naar een Centerparcs of het huren van een vakantie villa wellicht een leuk idee. Maar een grote boerderij afhuren kan natuurlijk ook. Denk eens aan de Veluwe, Betuwe of bijvoorbeeld Texel. Vaak zijn dat soort accommodaties ingericht voor jong en oud, en heb je bij mooi weer een fantastisch weekend.

Fietstocht
Heb je zin in iets actiefs, dan kun je een fietstocht op een bijzondere plek organiseren. Neem lekkere hapjes en drankjes mee en eindig bij een leuke speeltuin of iets anders waar de mensen blij van worden. Je kunt misschien zelfs een speurtocht organiseren, of laten organiseren.

Goochelaar of clown

Je kunt natuurlijk je feestje of event dat je organiseert, opleuken met een show van een goochelaar of clown. Te gek voor de kinderen, maar natuurlijk ook voor jezelf!

Huur een barretje
Wil je lekker wat drinken en bijkletsen, dan is een locatie afhuren voor de familie en vrienden een goed idee. Behalve borrelen kun je ook iets leuks organiseren om toch een samen gevoel te hebben. Denk aan een fotoquiz, live muziek, of iedereen vragen een eigen muzieknummer mee te nemen die ze bij het echtpaar vinden passen.

Een dagje pretpark
Helemaal niet verkeerd is het om een dag naar een pretpark te gaan. De meeste mensen vinden dat stiekem best wel leuk, en je beleeft een dag alsnog met de hele familie. Als er veel kinderen zijn in de familie dan is de kans groot dat het een succes wordt. Juist omdat iedereen lekker zijn eigen gang kan gaan in zo’n park is er voor iedereen de mogelijkheid om er een leuke dag van te maken.
Als je afsluit met een etentje (desnoods thuis om kosten te drukken) dan is er ook nog gelegenheid om echt even samen te zijn.

Zet een speurtocht uit
Voor de actievere en competitieveren onder ons is het leuk om een speurtocht uit te (laten) zetten. Kies een mooi gebied, bijvoorbeeld een binnenstad of een natuurgebied. Door groepjes te maken heeft iedereen de gelegenheid om bij te kletsen en na afloop ga je natuurlijk lekker samen eten.

Een stadswandeling met gids

Ook leuk is als je 30 jaar getrouwd bent om een stadsgids in te huren. Er is zoveel dat je niet weet over je eigen stad! En je eindigt natuurlijk bij een leuk restaurant.

30 jaar getrouwd feest ideeen – wie uitnodigen?

Soms vraag je je af wie je beste vrienden zijn, en van wie je echt wilt dat diegene erbij is, en wie niet. Maar hoe maak je de selectie? Iemand beledigen en ruzie is het laatste waar je feestje voor bedoeld is. Een volgorde die je kunt hanteren en ook goed kunt uitleggen aan degenen die zijn afgevallen:

  • familie
  • vrienden die je deze maand nog gezien hebt
  • vrienden die je afgelopen half jaar nog gezien hebt maar wel iets bijzonders hebt
  • vrienden die je afgelopen half jaar nog gezien hebt
  • collega’s
  • mensen die je kent van een hobby
  • Etc.

Veel plezier met jullie 30 jaar huwelijksfeest

Hopelijk heb je nu genoeg inspiratie om een goede invulling te gevan aan het 30 jaar getrouwd feest, ideeen heb je nu genoeg hoop ik.

Zo niet, kijk eens verder op deze pagina.

(Visited 5.429 times, 1 visits today)