Trouwen is één van de mooiste momenten in het leven. Een dag waarop twee harten één worden en er worden foto’s gemaakt om de herinneringen aan deze bijzondere dag vast te leggen. De foto’s tonen vaak één en al liefde en het geluk van het paar als ze hun geloften uitwisselen en hun leven samen beginnen. De foto’s van een huwelijk zijn gekoesterde herinneringen waar nog jaren op teruggekeken zal worden. Tenminste, als je ze natuurlijk een mooi plekje weet te geven. Denk je erover je trouwalbum te maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan deze 5 eenvoudige stappen. We helpen je graag!

Stap 1: maak tijd vrij

Het is waar dat een fotoboek maken tijd kost, en vooral voor jullie eigen trouwalbum is dat heel belangrijk. Maar, als je wilt dat al je prachtige huwelijks herinneringen voor altijd blijven, probeer er dan zo snel mogelijk na “de” dag tijd voor vrij te maken. Zo weet je zeker dat alles nog vers in het geheugen ligt.

Stap 2: kies je foto’s

De eerste echte stap bij het maken van je trouwalbum is het kiezen van de foto’s die je erin wilt hebben. Je kunt beginnen met je trouwalbum door je favoriete foto’s van deze dag te selecteren. Als alternatief kun je ook de fotograaf om een lijst van zijn favoriete foto’s van de dag vragen. Als je een selectie foto’s hebt, kun je ze beginnen te selecteren tot de foto’s die hét verhaal van je trouwdag het beste vertellen.

Stap 3: bepaal een lay-out

Als je je foto’s hebt gekozen, is het tijd om te gaan bedenken hoe je ze wilt ordenen. Er zijn veel verschillende manieren om een trouwalbum op te maken, dus neem de tijd om online of in tijdschriften door voorbeelden te bladeren. Als je eenmaal een idee hebt van wat je wilt, kun je beginnen met het plannen van je lay-out. Een trouwalbum maken is niet alleen een mooi geschenk aan jullie zelf, maar je kunt het fotocadeau ook weggeven aan de getuigen en/of ouders. Een mooi cadeau om je waardering uit te spreken!

Stap 4: deel je foto’s in

Als je een algemeen idee hebt van de foto’s die je in je album wilt opnemen en de sfeer ervan, is het tijd om de lay-out te gaan plannen. Begin met het schetsen van een paar verschillende mogelijkheden op papier en verwerk deze vervolgens in een online software waarbij je zonder al te veel moeite je eigen album kunt samenstellen.

Stap 5: kies je album omslag

Een van de belangrijkste aspecten van je album is de omslag. Hiermee zet je de toon voor het hele boek, dus is het belangrijk om verstandig te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten albumomslagen verkrijgbaar, maar je kunt ook je eigen omslag creëren door er wat persoonlijke foto’s aan toe te voegen. Controleer je album even goed voordat je deze laat afdrukken en we wensen je alvast veel plezier met nagenieten.

 

 

 

(Visited 202 times, 1 visits today)