Ben je sinds kort tot over je oren verliefd? Als je in de ogen van je nieuw lief kijkt, ben je helemaal verloren. Volgens de meesten is er geen beter gevoel, maar wat als dat wegzwijmelen omslaat in onzekerheid? Prille liefde is heerlijk. In elkaars ogen verdrinken, urenlang knuffelen en niet van elkaars lijf kunnen blijven, meer van dat! Maar bij al die happy feelings komt vaak ook wat onzekerheid kijken: blijft het sprookje duren? Met onderstaande checklist weet je in no-time of je straks je huwelijk kan gaan plannen of de boel toch maar vroegtijdig afblaast. 

5 jaar getrouwd foto op aluminium
Foto op aluminium

Energie

Een van de beste parameters die je vertelt of je nieuwe vlam de ware is? The energy! Geeft deze persoon je goesting in het leven? Ja, een woordje wisselen af en toe is heel normaal en zelfs heel gezond, er mag een beetje pit inzitten, nietwaar? Maar als je in deze periode al meer in de stress zit dan in je happy feels, dan gooi je misschien best vroegtijdig de boeken dicht. Cru en misschien wat voorbarig, maar soms wel de beste keuze om hartzeer te voorkomen. De energie moet dus goed zitten. Zit jij met je hoofd in de wolken en on cloud nine alvast de trouw uitnodigingen te versturen? Hold on to that feel en op naar het volgende op de checklist!

Je go-to-person

Na een verschrikkelijke dag op het werk wil je maar bij één persoon zijn om je troubles te delen. Ja, jouw nieuwe liefje is een schouder om op te huilen, het huis om in te schuilen.  Een het luisterend oor als je alweer ruzie hebt met je beste vriend. Het is jouw bron van rust en kalmte wanneer je geheel overspannen thuis komt van een uit de hand gelopen familiefeest.

Stiltes zijn geen probleem

Zitten jullie op dezelfde golflengte of zijn jullie twee werelden apart? Zit de ene al bij de trouwbedankjes en de andere met z’n hoofd nog bij de volgende tindermatch? Dan kan dat wel eens een voorteken zijn dat je best niet negeert.  Toekomstperspectieven delen zorgt voor balans. Blijf vooral praten. Diepgaande gesprekken creëren een vertrouwensband die je maar moeilijk kapot krijgt. Diepgaande gesprekken ja, maar ook stiltes mogen er wezen. Gewoon uren chillen samen met een boek in het park vormt voor jullie geen probleem. Jullie moeten niet de hele tijd ‘aan staan’ en weten dat een off day niet het einde van jullie relatie betekent.

(Visited 461 times, 1 visits today)