Als je aan rozen denkt, denk je waarschijnlijk het eerst aan de klassieke, rode roos. Deze wordt namelijk het meest gegeven en vooral op Valentijnsdag valt deze niet te missen. Maar wist je dat er ook een tal van andere kleuren bloemen bestaan, die allemaal hun eigen betekenis hebben?

Witte rozen

Witte rozen zijn heel erg zacht en ze staan voor zuiverheid en puurheid, maar ook voor eerbied en respect. Vandaar dat deze kleur bloem vaak gevonden kan worden in rouwboeketten, of worden gegeven als teken van excuses. Het ontvangen van een witte roos betekent dat iemand respect voor je heeft.

Oranje rozen

Oranje is de traditionele kleur van passie en verlangen. Een oranje roos staat hierom ook om gepassioneerde liefde, samen met spanning en nieuwsgierigheid. Deze bloem is vergelijkbaar met het aangaan van een nieuwe relatie, spannend en vol passie, met veel verlangen voor je partner. Deze kleur roos komt niet zo heel vaak voor en daarom is het des te bijzonderder om hem dus te krijgen!

Groene rozen

Dit is een kleur roos die je al helemaal niet vaak tegenkomt. De groene roos heeft zowel positieve als negatieve connotaties. De kleur groen wordt in de psychologie vaak gerijmd aan innerlijke rust, en de kleur groen kan staan voor erg bemoedigende boodschappen, zoals vernieuwing, jongheid, puurheid, vruchtbaarheid, geluk en energie. Daarnaast kan de kleur ook gevoelens van jaloezie met zich meebrengen – denk bijvoorbeeld aan het groene monster. De kleur is in ieder geval levendig.

Roze rozen

Roze is de oorspronkelijke kleur van de roos en het is een kleur die voor heel veel dingen staat. Daardoor een roos die je bij heel veel verschillende gelegenheden kan geven! Een roze roos staat namelijk voor vriendschap, waardering, innige liefde en blijdschap. Het is dus een roos die goede gevoelens overbrengt.

Rode rozen

De klassieker! Deze is niet moeilijk om te raden: een rode roos staat voor eeuwige liefde en verbondenheid.  Ze staan ook voor innerlijke waardering en intimiteit. Rode rozen geven aan een geliefde laat ze weten dat je gevoelens voor ze hebt, naar ze verlangt en graag verder met ze wil. Hoe romantisch!

(Visited 607 times, 1 visits today)