Ga je trouwen en ben je van plan om flink uit te pakken? Dan kan het best lastig zijn om kleuren te kiezen. Ga je voor kleuraccenten of kies je een kleurenthema? Om de keuze eenvoudiger te maken lees je hier een aantal tips over hoe je het beste kleuren in kan zetten op je bruiloft.  

Kleurenthema 

Vroeger was het simpel, de hoofdkleur is wit. Tegenwoordig is er echter volop keuze. Steeds meer mensen kiezen voor een kleurenthema. Kies je voor de kleur groen dan verbindt je qua locatie er bijvoorbeeld een tuin aan. Ben je al je hele leven dol op de kleur blauw dan is een strandfeest echt iets voor jou. Ben je een liefhebber van kastelen? Dan is de kleur goud of donkerrood een goede optie. Er zijn heel veel combinaties mogelijk.

Kies je eerst een mooie locatie bedenk dan later welke kleur daar goed bij past. Wil je echt iets doen met je favoriete kleur koppel daarna er een locatie aan vast.

Hoe kies je een kleur? 

Heb je nog geen uitgesproken idee over de kleur blader dan door tijdschriften of bekijk bruiloften van anderen en zoek op Internet plaatjes. Alles wat jullie samen mooi vinden bewaar je en plak je op een groot vel bij elkaar. Zo kom je erachter welke kleuren eruit springen.

Bepaal trouwens wel een exacte kleur. Zo bestaan er duizenden kleuren blauw. Het is handig om een kleurnummer uit te zoeken. Zo voorkom je teleurstellingen.

Foto’s

Heb je een locatie gevonden bedenk dan goed hoe je de kleur die je hebt gekozen goed naar voren komt. Ga je bijvoorbeeld foto’s maken bij een specifieke boom of op een bordes kijk dan in hoeverre je kleur kan toepassen in de foto. Is blauw jouw hoofdkleur doe dan iets leuks met een blauwe Clutch of ted baker tas.

Breng de fotograaf van te voren op de hoogte dat je graag wilt dat de kleuren er goed uitspringen op de foto’s. Zorg ervoor dat het een rode lijn wordt in je trouwalbum.

Decoratie

Er komt bij een grote bruiloft heel wat accessoires en decoratie kijken. Denk aan de trouwkaarten, bruiloftsbloemen, de corsages en de kleuren in je trouwjurk of trouwpak. Maar dat is nog lang niet alles.

Zo heb je ook nog eens decoratie bij je huis, bruidstaart en in alle ruimtes waar je bruiloft plaats vindt. Kaarsen, linten, ballonnen, je hebt zo een shopper vol met decoraties. En bedenk, welke kleur je ook kiest voor iedere kleur zijn er talloze mogelijkheden aan decoratie denkbaar.

Kleding van de gasten

Vind je het leuk om je themakleur ook terug te laten komen in de kleding van je gasten geef dit dan aan op de trouwkaart. Sommige mensen zijn er zelfs heel blij mee, want die hebben geen keuze stress meer. Het ziet er bovendien erg leuk uit op je trouwfoto’s. Door de gekozen kleuren op allerlei manieren naar voren te laten komen zorg je voor een mooie geheel in je trouwalbum.

 

(Visited 294 times, 1 visits today)