25 jaar getrouwd feest ideeenBen je 25 jaar getrouwd, feest ideeen voor je 25 jarig huwelijk vind je hier!

Ruim 90 % van de echtparen die het zilveren huwelijk behalen, dat is dus 25 jaar getrouwd zijn, vieren dit. En dat is niet onterecht. Helemaal als je je bedenkt dat een derde van de stellen die trouwen binnen 15 jaar weer scheiden. 25 jaar getrouwd, dat is dus absoluut een feest waard!

25 jaar getrouwd feest ideeen

Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om te bedenken wat voor feest er dan gegeven moet gaan worden. Je kunt eigenlijk alle kanten en het zo gek maken als je zelf wilt. De tip is echter vooral: vier jullie feestje zoals je hem zelf wilt vieren. Niet omdat anderen een bepaalde mening ergens over hebben, of omdat de halve vriendengroep of familie “ook een groot feest heeft gegeven”.

Uiteindelijk zijn jullie degenen die die dag als een bijzonder leuke moeten ervaren.

De verschillende soorten feesten die je kunt organiseren voor je 25 jarig huwelijk staan hieronder opgesomd. Er is natuurlijk nog veel meer mogelijk en je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Ik zou het te gek vinden als je een reactie achter laat met wat voor feest jij hebt gegeven/gaat geven.

Het is ook leuk om je extra chique aan te kleden op die dag. De man in een mooi pak, de vrouw misschien aan de slag met mooie krullen?

Dit is het lijstje met 25 jaar getrouwd feest ideeen:

Huur een barretje

Huur een bar af voor het aantal mensen dat komt. Dan wordt het gewoon een leuke borrel, waarin je oude herinneringen kunt ophalen met alle mensen die komen. Je kunt van alles en nog wat organiseren in zo’n bar. Bijvoorbeeld een fotoquiz, live muziek, of iedereen vragen een eigen muzieknummer mee te nemen die ze bij het echtpaar vinden passen.

Ga op vakantie

Ga met de familie op vakantie! Misschien wat prijzig, maar een erg leuke invulling. En je kunt natuurlijk iedereen om een beperkte bijdragen vragen.

Weekendje weg in Nederland of omgeving

Hoe leuk is het om met de familie plus eventueel wat vrienden een weekendje weg te gaan (of een midweek!). Je kunt voor weinig geld hele gave vakantiehuizen huren, of juist voor wat meer luxe kiezen als je meer te besteden hebt.

Geef een thema feest

Je zou een thema voor het feest kunnen bedenken. Thema feesten zijn vaak erg leuk, en vormen voor alle bezoekers een ijsbreker. Niet iedereen kent elkaar op dit soort feesten, en het is daarom juist leuk om zo’n ijsbreker te hebben. Je kunt een thema feest prima thuis geven, maar ook een zaaltje of een barretje (zie hierboven) afhuren. Zorg ervoor dat je er zelf ook tip-top uit ziet die avond. Koop een mooi pak, doe je haar mooi bij de kapper of doe het zelf met de beste fohn voor krullen.

Organiseer een etentje

Als je geen zin hebt in een feestende massa, organiseer dan een etentje. Je kunt natuurlijk geen 100 man uitnodigen, al zijn er genoeg restaurants die een aparte ruimte hebben voor groepen. Door uiteten te gaan kom je snel in een wat intiemere sfeer en is er tijd om rustig bij te praten.

Je zou kunnen overwegen de stoelindeling in een restaurant vooraf te bepalen, en tijdens bijvoorbeeld elke gang een keer te rouleren. Zo heeft iedereen de mogelijkheid om met andere te praten. Als er kleintjes bij zijn, kies bij voorkeur een restaurant waar ook gelegenheid is om te spelen. Dat geeft ouders veel rust.

Een dagje pretpark

Helemaal niet verkeerd is het om een dag naar een pretpark te gaan. De meeste mensen vinden dat stiekem best wel leuk, en je beleeft een dag alsnog met de hele familie. Als er veel kinderen zijn in de familie dan is de kans groot dat het een succes wordt. Juist omdat iedereen lekker zijn eigen gang kan gaan in zo’n park is er voor iedereen de mogelijkheid om er een leuke dag van te maken. Neem wat gezonde snacks mee voor de lekkere trek tussendoor.

Als je afsluit met een etentje (desnoods thuis om kosten te drukken) dan is er ook nog gelegenheid om echt even samen te zijn.

Huur een strandtent

Niet een locatie waar mensen snel aan denken, maar veel strandtenten hebben zat mogelijkheden om een aparte ruimte te creëren. Zo wordt je 25 jaar getrouwd feest een bijzondere, want haast iedereen houdt van het strand. Je kunt natuurlijk starten met een duinwandeling.

Zet een speurtocht uit

Voor de actievere en competitieveren onder ons is het leuk om een speurtocht uit te (laten) zetten. Kies een mooi gebied, bijvoorbeeld een binnenstad of een natuurgebied. Door groepjes te maken heeft iedereen de gelegenheid om bij te kletsen en na afloop ga je natuurlijk lekker samen eten.

Doe een rondleiding in een stad (evt met museumbezoek)

Je kunt een stadsgids huren en daarmee een wandeling door de stad maken.

Een boottocht

Sommige mensen houden van water… Een boottocht met hapjes en drankjes kan heel leuk zijn. Je ziet nog eens wat, je bent echt samen en kunt dus lekker bijkletsen, en bij mooi weer kun je op de meeste boten ook nog eens buiten vertoeven.

25 jaar getrouwd feestideeën – wie nodig je uit?

Lastig blijft altijd wie je uitnodigt, en wie niet. Die oude schoolvriend van vroeger die aan de andere kant van het land woont wel, en de overbuurvrouw dan? Je moet ergens een grens trekken. Als je dat echt heel moeilijk vindt dan zou je kunnen overwegen om voor het feest ’s avonds iedereen uit te nodigen. Overdag of met eten kun je dan een kleinere intiemere groep uitnodigen.

Over het algemeen is het handig om mensen in te delen in groepen. Bijvoorbeeld

  1. familie
  2. vrienden die je deze maand nog gezien hebt
  3. vrienden die je afgelopen half jaar nog gezien hebt
  4. collega’s
  5. mensen die je kent van een hobby

Etc.

Mócht je besluiten een bepaalde groep niet uit te nodigen om het klein te houden, dan is het veel eenvoudiger uit te leggen. Vooral ook voor jullie zelf.

Veel plezier met het feest, 25 jaar getrouwd ideeen genoeg nu hoop ik. Laat vooral ook je eigen tips & ideeen achter!

(Visited 8.261 times, 1 visits today)