In Nederland is het heel gebruikelijk, maar ook heel erg gezond om huwelijksverjaardagen te vieren, zo ook het koperen bruiloft bij 12,5 jaar huwelijk. Stilstaan bij de verbintenis die je met elkaar aangaat doet je deze ook waarderen. Zo neem je elkaar niet zomaar voor lief. In dit artikel sta ik stil bij 12,5 jaar huwelijk, of terwijl de koperen bruiloft, die de afgelopen jaren in populariteit gestegen is.

Klik hier als je meer wilt lezen over 12,5 getrouwd

koperen bruiloft

Op weg naar de koperen bruiloft

Wanneer je je koperen bruiloft viert betekent dit dat je alweer 12,5 jaar samen bent. Een mijlpaal om bij stil te staan, want ondertussen heb je al die jaren lief en leed met elkaar gedeeld. Je hebt goede en slechte momenten met elkaar gedeeld, of deze nu te maken hadden met jullie relatie of bijvoorbeeld met familie, vrienden of je baan.

En nu, na al die mooie jaren is het tijd om dit te waarderen en met zijn tweeën, misschien met kinderen of alle familie dit koperen huwelijk te vieren.

12,5 jaar samen: hoe vier je de koperen bruiloft?

Allereerst moet je samen bedenken dat het jullie huwelijk is, jullie relatie en dat je deze viert zoals je zelf wilt. Tegenwoordig wordt ook 12,5 jaar steeds grootser gevierd (zeker als je beseft dat maar 65% van de stellen deze mijlpaal blijkt te behalen), met een grootse partytent die al jullie vrienden en familie een hele avond lang kan herbergen.

Natuurlijk is het erg leuk om jullie huwelijkse geluk te delen met iedereen die je kent, maar kies je ervoor gezellig met zijn tweeën uit te gaan, doe dat dan vooral! Elke relatie is anders, wees dan ook niet bang samen je eigen pad te volgen en te doen waar jullie je prettig bij voelen.

Zo wordt het jubileum gevierd

Vanzelfsprekend is het erg verschillend, ook in verband met het budget, hoe mensen hun 12,5 jarig huwelijk invullen. Hieronder veelvoorkomende manieren om de jubileumdag te vieren.

Vakantie

Voor het koperen huwelijk besluiten de meeste paren goed uit te pakken en met elkaar of het gezin op vakantie te gaan naar een ver oord. Populaire bestemmingen blijken: de Verenigde Staten, Mexico of een groepsreis in Indonesië.

Zaaltje

Men huurt een zaaltje, een bandje en catering en maakt er samen met vrienden en familie een fantastisch feestje van.

Intiem etentje

Veel stellen vieren hun koperen bruiloft ook alleen, met een intiem etentje bij kaarslicht in een wat chiquer en duurder restaurant dan gebruikelijk.

Uiteten met vrienden en familie

Ook is het niet ongebruikelijk met een groepje naaste familie en/of goede vrienden uit eten te gaan wanneer men 12,5 jaar samen is.

Het koperen huwelijk is het waard om te vieren

Uiteindelijk maakt het niet uit hoeveel geld je uitgeeft om stil te staan bij dit moment, het gaat erom dat je stilstaat bij de betekenis van de mijlpalen in jullie relatie, waarbij het koperen huwelijk slechts een voorbeeld is natuurlijk.

Een mooi sieraad is een prachtig aandenken, maar uiteindelijk bepalen de 12,5 jaar samen de mijlpaal. Even weer oog voor elkaar, oog voor wat jullie samen hebben en waarom: elke mijlpaal is het vieren waard.

(Visited 1.754 times, 1 visits today)